22 Haziran 2008 Pazar

Müzik dinlemek...

müzik dinlemek, ritim, ritm, ses, volumeİnsanlar neden yüksek sesle müzik dinler?
Eğer bir parti, balo, kutlama ortamı var ise normaldir.Müziğin sesi sonuna kadar açılır.Komşulardan izin alınması şartıyla tabî.Yok eğer izin alınmamışsa bu bir hak ihlalidir.Mesela akşam 7'de eve geldiniz.Son ses müzik dinliyorsunuz.Müzik dinleme hakkınız vardır.O zaman müzik dinlenebilir.Ama alt kattaki şahsın da uyuma hakkı vardır.Onun uyuma hakkı akşam 9/10'da başlıyorsa sizin hakkınız o vakitte tükenmiştir.Çünkü bir başkasının hakkı söz konusudur.Eğer haklarınızın ihlal edilmesini istemiyorsanız siz de hak ihlali yapmayacaksınız!
Verdiğim örnek müzikle ilgiliydi.Ama başkasının hakkının devreye girmesiyle bizim hakkımızın sona ermesi genel bir kuraldır.

müzik dinleyen, müzik dinleyen bayan, bayan, müzik dinlemek
Yüksek sesle müzik dinlemenin zararları...
Yüksek sesle müzik dinlemenin kulak sağlını olumsuz etkilediği de manidardır.
En güzeli kulaklıkla müzik dinlemek.Ama onda da olayı fazla abartmamak gerek.Yani siz yolda kulaklık ile müzik dinlediğinizda Allah muhafaza başınıza bir kaza-belâ gelebilir.Yani insanın aklına binbir türlü senaryo geliyor.Dikkatin dağılması çevreyle olan etkileşimimizde bize olumsuz olarak yansıyabilir.
Kulaklıkla uzun süreli ve yüksek sesle müzik dinlemek de zararlı.Sağırlık nedeni olabilir.
Bir de dinlenen müziğin türü de çok önemli tabi.İnsanı rahatlatan müzikler oldğu gibi insanı geren müzikler de yok değil...
Eğer olaya dini açıdan bakıyorsanız buraya tıklayarak açılacak olan sayfadaki yazıyı okumanızı tavsiye ederim.
"MP3 dinleyenler dikkat!" bu yazıyı da google'den buldum.İsteyenler buraya da göz atabilir.

0 yorum: