11 Ağustos 2008 Pazartesi

Aklimda kalmis

*Pop Müzik çalan radyolardan birinde radyo programcısı bayan gelen sms'leri okuyordu.Erkek dinleyicilerden biri şu şekilde bir mesaj yollamıştı:
"Sevgilimin çıplak fotoğraflarını internette gördüm.Sizce ne yapmalıyım?" Radyo programcısı bayanın cevabı ise tam olarak bire bir aynı olmasa da mana olrak aynen şu şekildeydi:
"Ya 'Bu kızdan bana hayır gelmez!' deyip onu terkedersin ya da kamuya mal olmuş bir sevgilin olduğu için övünürsün."
(Nasıl yani!?)
*Bir kanalın ana haber bülteninde keyifli bir haber izlemiştim.Teyzenin biri evinde kullanmadığı ya da eski ne eşyası varsa içine çiçek ekmişti.Çanak, çömlek, eski ayakkabı, çizme, çaydanlık ve daha neler neler...
*Tezatlığı nedeniyle aklımda kalmış olsa gerek.Bir de şöyle bir ayrıntıya aklıma takılmıştı.
Ünlü bir kanalın muhabiri Güney Doğu şehirlerimizden birine terörün insanlar ve ekonomi üzerindeki etkisini araştırmak için gitmişti.Kapısının önünde oturan bir teyzenin yanına gitti.Maksadı röportaj yapmak idi.Kadının yanına geldiğinde birşeyler söyledi.Ama kadın cevap vermiyordu.Ağzını, yüzünü örtüyordu.Belli ki kadıncağız utanıyordu.Neyse röportaj yapamamışlardı hatırladığım kadarıyla.Birkaç gün sonra İstanbul'da ekonominin halka nasıl yansıdığını araştırmak üzere aynı kanaldan bir muhabir meydanlarda geziniyordu.Teyzenin birine yaklaştı ve ona bir soru sordu.Kadın vücut diliyle (o nasıl bir dilse!?) utandığını ifade ederek
geriye doğru biraz çekildi ve başındaki başörtüsünü çözüp omzuna indirdikten sonra (?) muhabir ile söyleştiler.
-------
Benden şimdilik bu kadar.Eğer sizin de aklınızda yer etmiş olan ilginç şeyler varsa yorum olarak yazabilirsiniz.

2 yorum:

xxx dedi ki...

Son hadise çok enteresan geldi bana.

Buna benzer bazı olaylar benim de gözümden kaçmıyor. Film gibi programı vardı eskiden. Kadınlar evlerinde çekim yapılırken tülbentli falan görünüyorlar,sütudyoya gelirken saçları kuaförde yapılıyor. Bir ton da makyaj. Buna pek anlam veremiyorum. Bir de normalde kapalıyken, düğünlerde açılırız.

kayra dedi ki...

Evet, bir de böyle birşey var.70 milyon seni zaten makyajsız başın örtülü görmüş bu kadar uğraşmaya ne gerek var...
Aklıma gelen bir olayı daha yazyım:
*Doğu Türkistanlı bir grup insan, Çin konsolosluğunun önünde eylem yapıp konsolosluğun önüne siyah çelenk bırakacaklardı.Bizim yerli vatandaşlar yine bir terörü kınama eylemi var sanıp "Şehitler ölmez, vatan bölünmez!" diye slogan attılardı.
Bir kısım insanın dünyada neler olup bittiğinden haberi yok maalesef...